Miért olyan fontos, hogy kialakuljon csecsemőkorban az ősbizalom? Milyen hatással van ez a felnőtt életünkben?


A Mary Ainworth nevéhez fűződő kötődési vizsgálatokból világosan kirajzolódik, hogy a fogantatásunktól számított első ezer napnak kiemelkedő jelentősége van az életünkben.
Ebben az érzékeny periódusban tanulunk meg bízni, elhinni hogy elég jók vagyunk másoknak, és hogy mások is jók hozzánk.
Ha szerencsénk van, és van valaki a környezetünkben, aki érzékeny receptoraival letapogatja a szükségleteinket, és megbízhatóan gondoskodik rólunk, akkor megmerítkezhetünk, az ősbizalom csodálatos érzésében!
Ez pedig mint szilárd gránittömb a lábunk alatt, további életünkben is elkísér bennünket.

Korai kapcsolati élményeink nem pusztán tudattalan emlékek formájában hagynak nyomot, de befolyásolják idegrendszerünk fejlődését is.
Mint gyurmát a meleg kéz első tapasztalataink úgy alakítják testi lelki fejlődésünket, személyiségünket.
A korai élmények, benyomások kapcsolati minták, belső munkamodellé válnak, és anélkül irányítanak, hogy bármiféle tudatos rálátásunk lenne a működésükre.

A racionális agyunkban hiába van sok szép okos gondolat, pl arról, hogy milyen szeretetre vágyunk, és mi magunk hogyan akarnánk szeretetünket kifejezni- ha érzelmi agyunk negatív emlékeket tárol, akkor minden elhatározásunk ellenére is azok irányítják kapcsolataink forgatókönyvét.


Bár múltunkat megváltoztatni nem tudjuk, és nem is feladatunk, hiszen az formált ilyenné bennünket, amilyenek most vagyunk – még is van megoldás!
Terápiás beszélgetéssel, felderíthetjük, megismerhetjük múltunkat, ez pedig sokat segít abban, hogy a jelenünket, s ezáltal a jövőnket másképp alakítsuk!
Ehhez nyújt segítséget, biztosít eszközöket az Access Bars amit ha alkalmazunk, egy teljesen más kiegyensúlyozott, boldog, örömteli életet teremthetünk, könnyedén, boldogan!

Ha szeretnéd kipróbálni a kezelést, vagy megtanulni, ezt az egyszerű, könnyed gyakorlatias módszert, várlak szeretettel!

A tanfolyamra tudsz jelentkezni. https://barabasborbala.hu/tanfolyamok/