Mi az, amire a legjobban vágysz az életedben, ebben a pillanatban?

Terápiás beszélgetés során, gyakran felteszem ezt a kérdést, és legtöbbször, a válaszok a következők:

Az éppen aktuális (pénzügyi, párkapcsolati, munkahelyi, egészségügyi, stb) problémámat szeretném megoldani.

Szüleimmel, gyermekemmel, barátaimmal kialakult viszonyomon javítanék.

Ha lenne egy bizonyos összeg a birtokomban, minden megoldódna.

Ilyen, és ehhez hasonló válaszok érkeznek nyolcvan százalékban.

Mikor felteszem újra a kérdést, hogy mit tennél, ha eléd állna egy dzsinn, mint mondjuk a mesében, ami Aladdinról, és a csodalámpáról szól.

Megkérlek, most hunyd be a szemed, és képzeld el, hogy Aladdin Dzsinnje ott áll előtted, és a Dzsinn így szól hozzád: „Teljesítem egyetlen kívánságodat. Kívánhatsz bármit, csak két feltételt szabok. Az egyik, hogy nem kívánhatod azt, hogy legyen még több kívánságod, a másik, hogy nem kívánhatsz olyasmit, ami korlátokat szabna, mások szabad akaratának. Bármi mást megkaphatsz. Ha kérsz százmillió dollárt, megkapod, ha kapcsolataidon szeretnél javítani, meglesz, ha üzletet szeretnél nyitni, azt is teljesítem. A világ irigyelni fog, hogy sikerülhetett ez neked egy pillanat alatt.

De vigyázz, mert soha többet az életben, nem kívánhatsz semmi mást, és ha tíz másodpercen belül, nem válaszolsz, eltűnök előled.”

Nos, tíz másodperced van! Hunyd be a szemed, és koncentrálj. Most mi lenne a válaszod?

Ez a válasz, már teljesen más……………………………………….) Az első válasz legtöbbször, az aktuális problémádat tükrözi. A második válasz már mindig valamilyen belülről fakadó állapot elérése, amely sohasem a külső anyagi világból ered.

Ez a Te, és mindnyájunk végső célja, mert kizárólag ez hozza meg számunkra a belső békét, harmóniát az életünkben! De miért is kell tudnod, hogy mi a Te legfontosabb célod az életben?

Azért, mert úgyszólván, minden, amit csinálsz, amiért reggel felkelsz, ezt a célt szolgálja. Miatta születnek meg az agyadban éppen azok a gondolatok, amelyek megszületnek, és bármit mondasz is, csak is ebben a dologban hiszel igazán! Minden, amit valaha tettél, amit most teszel, és amit a jövőben tenni fogsz, annak a célnak az érdekében történik, amit egyszer az életednek egy bizonyos pontján magad elé tűztél. Ez akkor is így van, ha már régen megfeledkeztél róla, hogy mi is volt ez a cél.

Mindenképpen tudnod kell, hogy mi a legfontosabb célod az életben, mert ez az első lépés, a valódi változás felé!

Mi a te válaszod?